Holistic Wellness Festival

Γεωργία Φραγκάκη | Από το Χάος – Άγχος στην Αρμονία!

Ζούμε σε μία συναρπαστική εποχή, γεμάτη προκλήσεις και θαύματα. Έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε όλα όσα χρειάζεται για να κάνουμε τη Γη τον πλανήτη της Χαράς. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στον Παράδεισο έχοντας κατακτήσει τη γνώση της απώλειας, της αποσύνδεσης, του πολέμου, της φρίκης, της απληστίας.
Έχει έρθει η ώρα να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά.
Είσαι η ιερή μονάδα της αλλαγής. Καθώς βελτιώνεις τη σχέση σου με τον Εαυτό σου, με τους Άλλους και με τον Κόσμο, ανοίγεις το δρόμο για την υλοποίηση της αναβάθμισης της Ανθρωπότητας.
Όλα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: μας ενεργοποιούν προς την αλλαγή. Τα προβλήματα γίνονται πιο έντονα για να τα δούμε. Η ένταση ανεβαίνει, τα ψεύδη γκρεμίζονται.  Είναι φυσικό μέσα σε όλο αυτό, να βιώνουμε δύσκολα συναισθήματα, χάος, αγωνία, απελπισία. Ο αρρωστημένος μας πολιτισμός έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Και είναι η ώρα για τις επώδυνες συνειδητοποιήσεις που θα σταματήσουν αυτή την ιλιγγιώδη πορεία προς την καταστροφή.
Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε! Αρκεί να κάνουμε ο καθένας αυτό που ήδη κάνουμε: ότι καλύτερο μπορούμε!
Καθώς θεραπεύουμε αιώνες αρρώστιας και παράνοιας, τα πράγματα πολλές φορές θα είναι δύσκολα. Χρειαζόμαστε το πλήρες δυναμικό μας, όλη την πληροφορία που μας κληρονόμησαν τα γονίδιά μας μαζί με τη δύναμη από την εμπειρία ζωής μας. Χρειαζόμαστε να είμαστε ο “καλύτερος εαυτός μας”.
Το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το Χάος που ζούμε και το Άγχος που μας προκαλεί, είναι το πρώτο βασικό βήμα προς την Αρμονία που επιθυμούμε.
Κατανοώντας πώς λειτουργούν οι βασικοί μηχανισμοί άμυνας και αυτοΐασης μπορούμε να ιεραρχήσουμε καλύτερα τις ανάγκες μας και να κάνουμε καλύτερες επιλογές για εμάς και τους αγαπημένους μας, σ’ αυτό το συλλογικό ταξίδι της ανθρωπότητας προς την Ειρήνη, την Υγεία και την Ευημερία!

Στη συνάντηση αυτή:
– θα κατανοήσουμε το μηχανισμό του άγχους και τον καθοριστικό ρόλο του στην ψυχοσωματική υγεία
– θα μιλήσουμε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτοΐασης
– θα συζητήσουμε τρόπους να ιεραρχούμε τις προτεραιότητες μας ώστε να απολαμβάνουμε το πολύτιμο δώρο της Ζωής.
Θα χαρώ πολύ να σας δω!
Καλή συνέχεια!
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο τηλ. 6978565031 ή στο μέιλ fragea325@gmail.com

Βιογραφικό

fragkaki-georgia-armonia

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χίο, όπου πρόσφατα επέστρεψα και ζω μόνιμα.  Η προσωπική μου ανάπτυξη και αυτογνωσία με απασχόλησε από πολύ νωρίς μέσα από συνεχείς και ποικίλες εκπαιδεύσεις.

Έχοντας ένα πτυχίο γαλλικής φιλολογίας (Α.Π.Θ.) κι ένα δίπλωμα στην  Αργυροχρυσοχοΐα (Ο.Ε.Ε.Κ.), εργάστηκα αρχικά ως μουσειοπαιδαγωγός και ως δασκάλα γαλλικών, διατηρώντας μια ερασιτεχνική σχέση με το κόσμημα και τη χειροτεχνία.

Η εμπειρία της μητρότητας ήταν για μένα καθοριστική. Βίωσα έντονα κάθε της στάδιο κι έψαξα να βρω και να μάθω την αλήθεια σχετικά με την ανθρώπινη φύση.

Η σωματική ψυχοθεραπεία και η εκπαίδευσή μου στη Βιοσύνθεση (Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, www.biosynthesis.gr) ήταν μια όαση αλήθειας κι απελευθέρωσης, η οικογένεια που θεραπεύει! Τα πέντε χρόνια της βασικής εκπαίδευσης ήταν μόνο η αρχή.

Ο στόχος μου εξαρχής – πέρα από την προσωπική μου θεραπεία – ήταν να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους και ειδικά παιδιά και η αναζήτηση μου με οδήγησε παράλληλα με την εκπαίδευση μου, σε πολλά σεμινάρια – εκπαιδεύσεις σε σχέση με την παιδαγωγική, την ψυχοθεραπεία και την αυτογνωσία, την παιδαγωγική Steiner – Waldorf, το λόγο και την αφήγηση, τη Μη Βίαιη Επικοινωνία, την Εμψύχωση Νέων (ΑΚΜΑ)  και το coaching.

Για μένα είναι φυσικό να βρίσκομαι σε συνεχή πορεία εκπαίδευσης, ανάπτυξης και δράσης. Πιστεύω στη δύναμη του «εμείς» και είμαι εθελόντρια σύμβουλος θηλασμού και μέλος του συλλόγου για την παιδαγωγική τέχνη «η Ροδιά».

Οραματίζομαι έναν κόσμο υγιή και ελεύθερο, ικανό να αισθάνεται και να εκφράζει πλήρως, το μεγαλείο και το εύρος της ανθρώπινης υπόστασης. Γι’ αυτό το σκοπό, συνεργάζομαι με κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την προσωπική του ανάπτυξη, γονείς, παιδιά και νέους σε ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, προσπαθώντας να αφουγκράζομαι την ιδιαιτερότητα κάθε περίστασης, με κύριο εργαλείο το βίωμα μου και τη δυνατότητα ενσυναίσθησης.