Holistic Wellness Festival

Ξανθή Τσιούκα | Breathwork – Η τέχνη της συνειδητής αναπνοής

Το Breathwork είναι μια πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ δυνατή τεχνική απελευθέρωσης , σύνδεσης και εναρμόνισης με τον εαυτό μας μέσω της αναπνοής και της καταλληλότερης μουσικής υπόκρουσης.
Πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας μπλοκάρει , μας φοβίζει και  μας καθηλώνει στην αδράνεια διότι είναι καλά κρυμμένο στο υποσυνείδητο νου. Η αναπνοή μας τότε γίνεται κοφτή και πολύ γρήγορη ή άλλοτε βαριά και νωχελική.
Με το breathwork μαθαίνουμε να αναπνέουμε σταθερά και συνεχόμενα με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος μας και το σώμα αρχίζει να λειτουργεί με επίγνωση επιτρέποντας να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα έχει έρθει η ώρα να απελευθερωθούν, ώστε να επέλθει ο χώρος για νέες εμπειρίες, σκέψεις και ιδέες καθώς ταυτόχρονα να βιώσουμε χαλάρωση, αγαλλίαση, ανάταση και ενδυνάμωση.
Το καταλληλότερο όμως είναι , κάθε φορά που επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε μια συνεδρία breathwork ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ για το τι θα συναντήσουμε και τι θα επιτύχουμε!
Απλά να αφεθούμε με εμπιστοσύνη στον έμπειρο εκπαιδευτή/θεραπευτή, να ξαπλώσουμε κάπου αναπαυτικά, ήσυχα και ζεστά, να κλείσουμε τα μάτια, να ακούσουμε τις οδηγίες και να ξεκινήσουμε να αναπνέουμε συνεχόμενα  και διαφραγματικά ώστε να επιτρέψουμε μέσω του συνδυασμού της αναπνοής και του ήχου της μουσικής, να ταξιδέψουμε όπου η ψυχή μας είναι έτοιμη να πάει και να μας προσφέρει ότι είναι καταλληλότερο για εμάς την δεδομένη στιγμή.
Το κάθε ταξίδι είναι μοναδικό, όπως και η κάθε αναπνοή mπορεί να φαντάζει ίδια, αλλά δεν είναι!

Για να ζήσουμε χρειαζόμαστε την αναπνοή …
αλλά για να απολαύσουμε μια ποιοτική ζωή,
χρειαζόμαστε συνειδητή αναπνοή !!!

So … Just breath intune  with your inner and higher Being !!!!

Βιογραφικό

Είμαι η Ξανθή Τσιούκα
και σε καλωσορίζω στο Holistic Wellness Festival!

Είμαι σύμβουλος ολιστικής, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και μοιράζω την ζωή μου ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 2011 δημιούργησα την ιδέα του Glorious Cycles, το οποίο συνιστά έναν διεθνές Ηolistic Project, που μέσω ολιστικών θεραπειών, σκοπό έχει να φέρει το άνθρωπο πιο κοντά στην ευτυχία και την ισορροπία με τον ίδιο του τον εαυτό.

Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να έχει την πραγματικότητα που επιδιώκει. Χρειάζεται προσωπική εξερεύνηση και πίστη στη δύναμη που το προσωπικό εσωτερικό ταξίδι, θα μας προσφέρει.

Πιστεύω βαθιά πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας! Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας, μπορούμε ουσιαστικά να απελευθερωθούμε και να πάμε μπροστά”.

Ως Holistic Coach, επιθυμώ να μεταφέρω τις γνώσεις μου πάνω στις ολιστικές τεχνικές σε κάθε άνθρωπό που θέλει να γεμίσει με θετική ενέργεια και γαλήνη την εσωτερική του υπόσταση, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και όλη του την ζωή θεαματικά.

Ως Σύμβουλος Ολιστικής Ανάπτυξης, Υπνοθεραπείας, Reiki Master Teacher, Theta Healing Instructor, NLP Μaster Practitioner & εκπαιδεύτρια τμημάτων αυτογνωσίας, διαλογισμού, και άλλων ολιστικών τεχνικών σε Ελλάδα και Κύπρο,  «προτρέπω τους ανθρώπους να μάθουν να χρησιμοποιούν την δική τους αυτοθεραπευτική ενέργεια» εστιάζοντας πρώτα στην δύναμη της αυτοπαρακίνησης και στη συνέχεια στην ατομική προσέγγιση της αυτοθεραπείας.