Τι είναι το Holistic Counseling

Το Holistic Counseling συμβουλευτική είναι μία βραχυπρόθεσμη τεχνική με άμεσα αποτελέσματα που βοηθά να ανοίξει η πύλη προς μία νέα αρχή. Προσανατολίζεται στους στόχους του κάθε ατόμου σ’ ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει κυρίως την ατομική δέσμευση για την απελευθέρωση από δυσλειτουργικές πεποιθήσεις και αρνητικά συναισθήματα ώστε αυτοί οι στόχοι να πραγματωθούν.
Σκοπός του Holistic Counseling είναι μέσα από ένα μείγμα αποτελεσματικών ολιστικών τεχνικών, που είναι αυτές που χρειάζεται το κάθε άτομο ξεχωριστά, να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για ευεξία, αρμονία, ευτυχία, επιτυχία και ότι άλλο αξίζει και ονειρεύεται ο καθένας από εμάς στη ζωή του!
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τεχνικών και θεραπειών, με κάποιους από αυτούς να εστιάζουν στο παρελθόν του ατόμου (ιδίως στην παιδική ηλικία), το οποίο εξακολουθεί να επιδρά στη ζωή του. Συνήθως λειτουργεί ως δείκτης από πού προέρχεται το άτομο και κάποια από τα βιώματα του. Κάποιες τεχνικές και θεραπείες είναι περισσότερο εστιασμένες στη λύση και άλλες στοχεύουν στην αναδιάρθρωση της σκέψης του ατόμου προκειμένου να βελτιωθεί η συμπεριφορά του και να έχει καλύτερα αποτελέσματα σ’ αυτά που επιδιώκει.
Το Holistic Counseling δημιουργεί ένα μοναδικό “χώρο” μεταξύ του ατόμου και του συμβούλου του που επιτρέπει στο άτομο να βγει από το πρόβλημα και το αδιέξοδο και να προχωρήσει προς τα εμπρός σε ένα νέο στάδιο αλλαγής, με εξειδικευμένη υποστήριξη. Βοηθάει να μπούνε σε προτεραιότητα οι πραγματικές ανάγκες και να πλεύσει το άτομο προς την προσωπική του λύτρωση.

Τι θα χρειαστείς

Θα χρειαστείς ενέργεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία, για να διερευνήσεις την επιφάνειά σου. Και το σημαντικότερο είναι να διερευνήσεις κάτω από την επιφάνεια και να δεις σε βάθος τι υπάρχει. Είναι βοηθητικό να είσαι ανοιχτός και έτοιμος για το ταξίδι… ώστε να οδηγηθείς μέσα από αυτό σ’ έναν νέο τρόπο ύπαρξης.

Ποια είναι τα οφέλη της συμβουλευτικής;

  • Μαθαίνω να αποδέχομαι τον εαυτό μου
  • Ανακουφίζομαι από τα προβλήματα
  • Μαθαίνω να επιλύω τα προβλήματα
  • Ρισκάρω την αλλαγή στη ζωή μου
  • Αποκατάσταση των σχέσεων
  • Ορίζω στόχους
  • Δημιουργώ την πραγματικότητά μου

Άλλαξε τη σκέψη σου, άλλαξε τη ζωή σου & φτιάξε τη δική σου ονειρεμένη πραγματικότητα...